Engineer Scheepsbouwkundige & MTS Elektrotechniek

Terug naar overzichtAfgestudeerde HBO Scheepsbouwkunde, specialisatie Offshore Minor, baggeren minor en educatieve minor. MBO Elektronica, PIAS, AutoCAD, Microstation, MS Office, C++, Google SketchUP, Maxsurf, Eagle

Abas heeft een praktische elektronica achtergrond, doordat hij begonnen is met zijn MBO Elektronica en hier verschillende werkervaring heeft opgedaan van repareren van telefoons, tekenen, ontwerpen van elektrische en instrumentatie tekeningen, tot als calculator volledig verantwoordelijk zijn voor ontwerpen, berekeningen en begrotingen van industriële installaties.

Na deze ervaring op het elektrotechnische gebied heeft hij de keuze gemaakt om nog Fulltime de HBO Opleiding Scheepsbouwkunde te doen. De combinatie van Elektrotechniek, Scheepvaart en Offshore heeft hem altijd getrokken. Hij is goed in de wiskundige vakken. Verder gaat zijn interesse positioneringssystemen, scheepsconstructie, thermodynamica, hydrostatica, mechanica en sterkteleer en krachtberekeningen.

Naast zijn studie heeft hij altijd verschillende banen gehad. Denk bijvoorbeeld aan in een zomer stabiliteitsberekeningen maken voor een scheepsbouwer en flexibel ingezet worden om elektrotechnische meet instrumenten te kalibreren.

Zijn eerste HBO Stage is hij mede verantwoordelijk is geweest voor o.a. het Dockingplan te controleren, Mooring procedures schrijven, Bollard pull berekening maken. Stabiliteit en sterkte berekeningen gemaakt. Dit vindt hij zeer interessant. Tevens gewerkt met PIAS.  

Vervolgens heeft hij voor een educatieve minor gekozen, omdat hij een grote affiniteit heeft met wiskunde en het interessant leek om kennis over te dragen. Inmiddels heeft hij drie maanden, 3 dagen in de week les aan MBO Niveau 4 leerlingen bij het STC in Rotterdam. Dit heeft hij met veel plezier gedaan.

Inmiddels is hij op het punt beland dat hij aan het afstuderen is. Per Februari 2014 is hij aan het afstuderen, hij bezig houdt zich bezig met een onderzoek standaard versnellingen voor verschillende pijp-leg schepen met verschillende pijp-leg torens. Per Juli 2014 is hij afgestudeerd.

Zijn functie zal raakvlakken moeten hebben met een van de vakken uit onderstaand vakkenpakket. Wensfuncties; Engineer Scheepsbouwkundig, Engineer Rotating, Hydraulisch Engineer, Naval Architect.

Abas is rekenkundig sterk, kan met de programma’s Maxsurf, Pias, Autocad en Microstation overweg. Hij kan zowel zelfstandig, als in een team goed functioneren.

Hij zoekt een baan met variatie en uitdaging, waar hij het maximale uit zichzelf kan halen. 

Functie (Junior)Engineer, Naval Architect, Engineer Scheepsbouwkunde, Hydraulic Engineer, Engineer Rotating
Opleiding HBO Scheepsbouwkunde, MBO Elektronica
Minor Offshore, Baggeren en educatieve minor
Woonachtig Delft 
Werkervaring 1-3 jaar 
Beschikbaarheid NIET MEER BESCHIKBAAR, Inmiddels afgestudeerd en werkzaam als Docent bij het Scheepvaart en Transport College
Opzegtermijn Geen 
Reisbereidheid Uur 
Wensfuncties kandidaat (Junior)Engineer, Naval Architect, Engineer Scheepsbouwkunde, Hydraulic Engineer, Engineer Rotating 

Kennismakingsgesprek aanvragen

Heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Dat kan!
Neem snel contact met mij op:

  • via LinkedIn

  • Contactformulier